Water in centraal smeersysteem

Containerboard Production

Wanneer water terecht komt in een centraal smeersysteem kan dit schadelijk zijn voor uw machines. De smerende werking gaat achteruit waardoor er wrijving ontstaat en uw machines te warm worden en schade kunnen oplopen of zelfs geheel defect kunnen raken. Om dit te voorkomen dient het water verwijderd te worden uit het smeersysteem.

Hoe komt water in een centraal smeersysteem terecht?

Water kan onder andere in een smeersysteem terecht komen door lekkende oliekeerringen. Wanneer machines worden afgespoten met water komt er water door de oliekeerring in het systeem en raakt de olie bevuild met water. Het komt ook voor dat een oliekoeler lekt waardoor er water in het smeersysteem terecht komt.

Wat kunt u doen wanneer water in uw smeersysteem terecht is gekomen?

Als er water in een centraal smeersysteem terecht is gekomen is het belangrijk dat de olie gezuiverd wordt. In dit geval kan filtratie-apparatuur.nl de benodigde apparaten leveren om uw systeem weer watervrij te krijgen.

Een praktijkvoorbeeld: Kappa Papier

Kappa Papier in Roermond is producent van papier dat wordt gebruikt als basismateriaal voor golfkarton. Het is in het verleden incidenteel voorgekomen dat er water terecht kwam in het centrale smeersysteem, wat schadelijk is voor de machines. Filtratie-apparatuur.nl heeft herhaaldelijk verschillende apparaten geleverd om het systeem te zuiveren. Het ging hierbij om Alfa Laval separators van de types 103, 104 en 205. De geleverde Alfa Laval separators zijn ter plaatse in bedrijf gesteld en in korte tijd werd het waterpercentage verlaagd van 44000 ppm naar lager dan 50 ppm!