Tankbeluchters

Om te zorgen voor optimale oliecondities is het niet alleen van belang de juiste filters in uw systeem te hebben. Er moet ook voor gezorgd worden dat er geen intrede van vocht en vuil kan plaatsvinden. Dit laatste gebeurt juist vaak bij tankbeluchting.

Vocht- en vuilingressie tegengaan
In oliereservoirs waar temperatuurverschillen optreden (door opwarming of afkoeling) of waar niveauverschillen ontstaan door het ontrekken of toevoeren van olie (bijvoorbeeld uit- en insturen van een cilinder), zal een volumeverschil ontstaan. Om dit op te vangen, moet een tank kunnen “ademen” door een beluchtervoorziening. Het is echter van groot belang dat hierbij geen ingressie van vocht of vuil plaatsvindt. Speciaal voor dit doel zijn de hygroscopische beluchterfilters ontwikkeld. Bij het “inademen” van het oliereservoir zorgen zij ervoor dat uit de aangezogen lucht zowel vocht als vuil worden verwijderd. Bij het uitademen van het oliereservoir zorgen zij ervoor dat de olienevel in het reservoir blijft in plaats van in de buitenlucht of op en rondom het oliereservoir.

Absorberende silicagel
De disposable hygroscopische beluchters uit ons pakket zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. In de basis zijn ze gevuld met een absorberende silicagel. Deze silicagel neemt het aanwezige vocht in de lucht op. Een fijn filter in de beluchter vangt vuildeeltjes van 3 micron en groter af met behulp van een uniek en gepatenteerd filterelement. De verkleuring van het silicagel geeft de mate van verzadiging met vocht aan.

Tankbeluchtingsfilter voor elke toepassing
Filtratie-apparatuur.nl heeft het juiste product voor al uw tankbeluchtingstoepassingen. Onze tankbeluchterfilters zijn verkrijgbaar van heel klein (voor kleine tandwielkastjes) tot heel groot (olieopslagtanks) en voor zowel inpandige installaties als installaties in de buitenlucht.

CE en REACH
De materiaalkeuze van de behuizing, aansluitconnectie en wateropnamecapaciteit variëren per type beluchtingsfilter. Wij helpen u graag bij de selectie van het juiste type beluchtingsfilter voor uw systeem. Al onze beluchtingsfilters zijn goedgekeurd conform de CE en REACH regel- en wetgeving.