Oliedampafzuig

Hoogtoerige rotating equipment, zoals gasturbines, stoomturbines, axiaal- en centrifugaal compressoren, vereisen een grote hoeveelheid olie voor smering, koeling en afdichting van lagers.

Milieu en veiligheid
De relatief hoge temperatuur en hoge flow van smeerolie in rotating equipment genereren een grote hoeveelheid zeer fijne olienevel (druppels) plus een aanzienlijke hoeveelheid damp (gas). Wanneer deze olienevel en oliedamp worden afgevoerd uit de smeerolietank veroorzaakt dit een zichtbare oliepluim aan de uitblaasopening. Deze oliepluim is onderworpen aan steeds strengere milieuregelgeving. Daarnaast zorgt het neerslaan van oliedamp voor een glad en dus gevaarlijk oppervlak onder de uitblaasopening van de damp.

Oliedampfiltratie
Onze oil mist eliminators // DEMISTERS zorgen voor een efficiënte filtratie van oliedamp. Ze zijn zowel verkrijgbaar met afzuigventilator (blower assist) voor het creëren van een onderdruk in de smeerolietank, als zonder ventilator (non blower assist) voor toepassingen waarbij overdruk in het smeeroliereservoir aanwezig is.